Icon of News alle nieuws

Samen voor biodiversiteit

De beweging #SamenVoorBiodiversiteit roept op om je eigen vierkante meter aan biodiversiteit te creëren. Al die plekjes samen, dragen bij aan een gezonde planeet. Op de website www.samenvoorbiodiversiteit.be kan je tips en info vinden om zelf een natuurplekje te maken van 1m². Registreer je actie en maak kans op een prijs.

Op Mijn Tuinlab vind je natuurlijk al heel wat ideeën en acties om een tuin vol leven te maken. En dat is helemaal niet moeilijk, voor sommige acties hoef je zelfs amper iets te doen: laat een stukje verwilderen (beste excuus voor het vervelende grasmaaien), vervang tegels door groen, plant een struik of boom, maak een geveltuintje, ... Ontdek al onze tuintips hier.

Registreer je actie

Op www.samenvoorbiodiversiteit.be kan je jouw inspanningen registreren. Dat is belangrijk om te meten hoeveel biodiversiteit erbij komt. En zo maak je ook kans op leuke prijzen: inkomtickets, t-shirts, verrassingspakketten, bloemenzaadjes, …

De beweging #SamenVoorBiodiversiteit

De beweging #SamenVoorBiodiversiteit bestaat uit meer dan 100 Belgische organisaties. Zij dragen samen de boodschap uit dat biodiversiteit broodnodig is om te overleven en voor ons welzijn. De beweging bestaat uit universiteiten en onderzoekers, NGO's, milieuverenigingen, dierentuinen, natuurparken, musea en botanische tuinen, bedrijven, scholen, provincies, gemeenten en lokale actoren, Waalse, Brusselse, Vlaamse en federale overheden.

Foto: Ingrid Piryns