Icon of News alle nieuws

Sven Speybrouck doet ook mee met Mijn Tuinlab

Radiomaker Sven Speybrouck heeft een nieuw huis en daar hoort een nieuwe tuin bij. Die wil hij aanleggen, maar hij heeft geen idee hoe hij het meeste uit die nieuwe tuin kan halen. Met de hulp van Mijn Tuinlab wil Sven de volgende maanden zijn tuin in kaart brengen en transformeren naar een gezonde tuin. Voor zichzelf, zijn gezin én de natuur. En, zo helpt hij de wetenschap om de tuinen in Vlaanderen in kaart te brengen.

Sven, waarom doe je mee met Mijn Tuinlab?

“Ik vind Mijn Tuinlab een geweldig goed idee. Het voldoet aan een nood waar ik zelf mee zat. Ik heb bijvoorbeeld lang gedacht dat er geen vlinders meer in mijn tuin zaten door alle pesticiden en zo. Tot ik ontdekte dat ik gewoon de verkeerde planten in mijn tuin heb staan. Ik heb een mooi stuk gazon, een paar bomen en een haag, zoals elke goede Vlaming. Voor mij moest een tuin vooral gemakkelijk zijn in onderhoud. Eigenlijk is zo’n tuin best wel saai. Nu, met de nieuwe tuin, wil ik er een leukere tuin van maken, zowel voor onszelf als voor de dieren die er komen.”

“Ik hoop ook de buren te overtuigen om mee te doen met Mijn Tuinlab. Want eigenlijk hebben we er allemaal baat bij. Gewoon door naar de tuin te kijken en me dingen af te vragen, ontdek ik al nieuwe dingen. Ik dacht altijd dat ik er weinig verstand van had, maar eigenlijk liggen de antwoorden gewoon onder je neus, in je achtertuin. Door de tips in Mijn Tuinlab leer ik ontzettend veel bij en dat is gewoon supertof en interessant.”