Icon of Project alle projecten

Een Beetje Wilder

Het kan gerust nog een beetje wilder in onze tuinen, vinden de gemeenten Tervuren, Hoeilaart, Overijse en Sint-Genesius-Rode. Samen met de provincie Vlaams-Brabant en het Agentschap Natuur en Bos willen ze het Zoniënwoud verbinden met de woonkerken door tuinen te vergroenen en in te zetten op meer bomen in de publieke ruimte.

Aan de slag in Tervuren, Hoeilaart, Overijse en Sint-Genesius-Rode

Als inwoner van Tervuren, Hoeilaart, Overijse en Sint-Genesius-Rode kan je in september meedoen aan participatieve workshops waarbij je informatie krijgt over het vergroenen van je tuin en waar je zelf ook je mening kan delen over de te vergroenen publieke plekken.

Schrijf je hier in voor de sessies!

Na je inschrijving ontvang je alle praktische info.

Ook publieke plekken krijgen een verwilderingskuur. Als inwoner van een van de vier gemeenten kon je tussen 14 juni tot 31 juli een plekje nomineren dat het volgens jou verdient om wat ‘wilder’ te worden. De meest gekozen plekken worden dan ‘een beetje wilder’ gemaakt. Op de wildsessies zullen ook de genomineerde plekjes besproken worden.

Kriebelt het om jouw tuin een beetje wilder te maken? Kom dan te weten hoe wild hij nu is en wat je allemaal zou kunnen doen via de tuintest die we samen met de projectpartners ontwikkelden.

Hoe kan je mee doen?

Meedoen kan je via de website eenbeetjewilder.be. Daar vind je ook meer informatie over het project, de verkiezing van de plekjes en de infomomenten.

De resultaten worden met Mijn Tuinlab gedeeld, zodat we ook wat meer inzicht krijgen in hefbomen en drempels voor het aanplanten van bomen.

Een Beetje Wilder is een project van de gemeenten Tervuren, Hoeilaart, Overijse en Sint-Genesius-Rode, de provincie Vlaams-Brabant en het Agentschap Natuur en Bos, en kadert binnen het strategisch project Horizon+.